TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Motivul pentru care un alpinist a escaladat un zgîrie-nori din Hong Kong

Motivul pentru care un alpinist a escaladat un zgîrie-nori din Hong Kong

Un alpinist francez cunoscut sub numele de „Spiderman” a escaladat un zgîrie-nori din Hong Kong și a afișat un steag pe care era trecut un mesaj de pace în megalopolisul frămîntat de revolte.


Alain Robert a afișat vineri dimineață un banner care arăta o strîngere de mînă și steagurile din Hong Kong și China, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.


Francezul de 57 de ani, cunoscut pentru că a urcat pe cele mai înalte clădiri din lume spune că gestul său este un „apel urgent pentru pace”.


La fel ca în multe dintre ascensiunile sale anterioare Robert nu a folosit frînghii sau hamuri atunci cînd a urcat pe Cheung Kong Center, un zgîrie nori cu 68 de etaje.


Metropola, care traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa către China, a înregistrat deja două luni de manifestaţii, din ce în ce mai des urmate de confruntări între mici grupuri radicale şi forţele antirevoltă.


Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie după ce adunarea legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală.


Legea respectivă a fost ulterior suspendată, dar protestele au continuat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load