Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Moscova a văzut o subminare a poziției UE în ideea lui Johnson privind crearea unei alianțe militare cu Kievul

27 mai. 16:00   Război în Ucraina
1753

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre ideea premierului britanic Boris Johnson de a crea o alianță militară cu Kievul. El a numit o astfel de propunere drept o "subminare a pozițiilor" Uniunii Europene (UE), relatează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, datele publicate în mass-media ar trebui tratate cu prudență. "Cu tot respectul pentru Corriere della Sera, haideți să considerăm [aceste informații] drept informații din mass-media", a clarificat el.

Vineri, 27 mai, ziarul Corriere Della Sera, citînd surse, a anunțat că Boris Johnson i-a propus Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky, să creeze o nouă alianță internațională îndreptată împotriva Rusiei. Premierul britanic a cerut liderului ucrainean să unească țările care nu împărtășesc politica Bruxelles-ului și acțiunile Germaniei împotriva Moscovei într-o "nouă alianță politică, economică și militară".

Kievul nu și-a exprimat încă opinia cu privire la propunerea lui Johnson. Corriere Della Sera a presupus că Zelensky așteaptă summitul UE, unde va fi examinată aderarea Ucrainei la organizație.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав