COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moody`s şi-a redus prognoza privind vînzarea de automobile la nivel global

Moody`s şi-a redus prognoza privind vînzarea de automobile la nivel global

Agenţia de rating Moody Investor Service a redus estimările pentru vînzările globale de automobile, China înregistrînd cel mai mare impact, pe măsură ce epidemia de coronavirus se agravează, relatează Reuters.

Agenţia a spus că se aşteaptă ca vînzările la nivel mondial să scadă cu 2,5% în 2020, peste estimările anterioare care vorbeau de o scădere de aproximativ 0,9%.

Moody a păstrat o perspectivă „negativă” asupra sectorului şi a spus că se aşteaptă ca vînzările globale să crească modest în 2021, cu 1,5%.

Agenţia se aşteaptă ca vînzările de automobile în China, cea mai mare piaţă din lume, să scadă cu 2,9% în 2020 faţă de estimările anterioare care prevedeau o creştere de 1%.


Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM) a avertizat miercuri că se aşteaptă la scăderi semnificative ale producţiei auto şi a nivelurilor de vînzări din China în februarie.

Vînzările auto din ianuarie în China au scăzut cu 18,7%, marcînd cea de-a 19-a lună consecutivă a scăderii vînzărilor din industrie, potrivit datelor CAAM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load