COVID-19 în MOLDOVA

Momentul în care este împușcat primul protestatar în Belarus

Momentul în care este împușcat primul protestatar în Belarus

Pe site-urile de socializare din Belarus a fost publicată prima înregistrare video în care apare primul protestatar ucis pe 10 august, la Minsk.

Aceasta a avut loc la o zi după ce Alexander Lukașenko a fost reales președinte, într-un scrutin controversat și marcat apoi de proteste violente de stradă, transmite libertatea.ro.

Alexander Taraikovsky, despre care poliția a spus că ar fi vrut să arunce un dispozitiv explozibil care i-a explodat în mînă, iar martorii susțin că a fost împușcat mortal de forțele de ordine, apare în două secvențele video, filmate din unghiuri diferite.


Pe a doua filmare, se vede cum bărbatul de 34 de ani, îmbrăcat în tricou alb, se apropie de forțele de ordine, gesticulînd, iar apoi se prăbușește la pămînt.

Mii de oameni s-au adunat astăzi în apropierea stației de metrou Pushkinskaya din capitala Minsk, în memoria lui Alexander Taraikovsky, manifestantul de 34 de ani care a murit acolo pe data de 10 august.

Oamenii au ținut în mîini flori și au ridicat pumnii în timp ce țineau un moment de tăcere.

După înmormîntare, oamenii au plîns și au strigat „Slavă eroului!” și „Trăiască Belarus!”.

Cel puțin două persoane au fost ucise la protestele din Belarus, ca urmare a controversatelor alegeri prezidențiale din 9 august, în urma cărora Aleksandr Lukasenko a fost reales președinte al unei țări pe care o conduce din 1994.

libertatea.ro

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load