X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Moldova și Ucraina vor construi un pod rutier peste Nistru la granița comună

6 dec. 2022,, 16:45   Război în Ucraina
3459 1

Kievul și Chișinăul au convenit să înființeze un grup bilateral care să coordoneze integrarea Moldovei și Ucrainei în UE, precum și să construiască un pod rutier peste Nistru la granița comună.

Acest lucru a fost anunțat, marți, de premierul Ucrainei Denis Șmigal în urma vizitei șefului Cabinetului de miniștri al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Sînt recunoscător pentru vizita prim-ministrului Natalia Gavrilița. <...> Astăzi am ajuns la o serie de acorduri importante: <...> creăm un grup de lucru bilateral pentru coordonarea integrării Ucrainei și Moldovei în UE ”, a scris el pe canalul său Telegram.

El a adăugat că Moldova și Ucraina continuă să înlăture barierele administrative și procedurale din calea circulației persoanelor și mărfurilor și, de asemenea, intenționează să semneze un acord privind construirea unui pod rutier peste Nistru la granița comună pînă la jumătatea anului viitor. De asemenea, părțile au convenit să intensifice activitatea în format trilateral Ucraina – Moldova – România.

Potrivit premierului ucrainean, Kievul și Chișinăul au convenit, de asemenea, să mențină cooperarea și dialogul pe probleme de pace și securitate în Transnistria.

8
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?