X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Moartea lui Gorbaciov marchează sfîrșitul unei ere de apropiere între Rusia și Occident. Opinie

1 sep. 2022,, 10:30   Externe
2742 0

Senatorul rus Alexei Pușkov a numit moartea fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov sfîrșitul unei ere a apropierii dintre Rusia și Occident. El și-a împărtășit opinia pe canalul său Telegram.

„Moartea lui Mihail Gorbaciov la șase luni după Marea Rupere cu Occidentul este sfîrșitul unei întregi ere”, a spus Pușkov. Potrivit acestuia, politica externă a Moscovei a fost mult timp determinată de abordările și moștenirea lui Gorbaciov, pînă cînd „a lovit un nou zid invizibil, dar foarte real”. „Acest nou zid a fost un verdict asupra politicii de slăbiciune și concesii a lui Gorbaciov, care a fost aplaudat călduros în Occident, dar care a condamnat Rusia la dependență și la capitulare geopolitică”, a explicat el.

Senatorul și-a exprimat părerea că fostul lider al URSS „credea în restructurarea relațiilor internaționale și în posibilitatea construirii unei case europene comune”, dar evenimentele ulterioare „au arătat naivitatea unei astfel de abordări”. „Doctrina Gorbaciov, dacă putem vorbi despre ea, nu a rezistat ciocnirii cu realitatea și testului timpului”, a conchis Pușkov.

Mihail Gorbaciov a murit în seara zilei de 30 august. În iunie, secretarul de presă al Fundației Gorbaciov, Vladimir Polyakov, a vorbit despre deteriorarea sănătății sale: el a spus că politicianul suferă de boli de rinichi și face tratament, inclusiv hemodializă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?