Mitropolitul Vladimir, decorat de Vladimir Putin

Mitropolitul Vladimir, decorat de Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a înmînat distincții de stat mai multor personalități din FR dar și unor cetățeni străini. Printre aceștia se regăsește și  Mitropolitul Moldovei Vladimir cu "Ordinul Prieteniei", transmite Noi.md


Potrivit Mitropoliei Moldovei, peste 30 de personalități – din domeniul educației, sănătății, sportului, piloți-cosmonauți, savanți, artiști renumiți, lucrători din ramura industriei și agriculturii – au fost decorate cu ordine, medalii și diplome de onoare.


"Vreau să vă mulțumesc tuturor - tuturor celor care vor primi astăzi premii de stat, pentru munca și pentru realizările mari, pentru loialitatea față de Rusia ", a declarat Putin la ceremonia de premiere.


În alocuțiunea sa, Mitropolitul Vladimir i-a mulțumit președintelui rus pentru distincție.


„Permiteți să vă mulțumesc pentru înalta distincție de stat a Federației Ruse, oferită mie pentru cei 45 de ani de slujire, aș putea spune internațională, deoarece am slujit în Rusia, Ucraina și deja de 30 de ani slujesc în Republica Moldova. Mă voi stărui și de acum încolo să muncesc cu dedicație întru slava Sfintei Biserici Ortodoxe și poporului binecredincios. Vă mulțumesc respectuos!”, a declarat acesta.


Ceremonia a avut loc la Kremlin.


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load