COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Misterul morții celor 350 de elefanți din Botswana a fost elucidat

Toxinele produse de cianobacteriile din apă au cauzat moartea a peste 350 de elefanți în Botswana, au anunțat oficialii, potrivit Reuters.

O primă serie de decese a fost raportată pentru prima dată în Delta Okavango, la începutul lui mai, iar pînă la sfîrșitul lunii, numărul elefanților morți a ajuns la 169. Numărul a crescut din nou pînă la jumătatea lunii iunie, iar 70% dintre elefanții morți au fost găsiți în jurul surselor de apă, scrie digi24.ro.

Directorul adjunct al Departamentului pentru faună sălbatică și parcuri naționale, Cyril Taolo, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că numărul elefanților morți a crescut la 330 față de 281 în luna iulie. Veterinarul șef al instituției a participat de asemenea la întîlnirea cu jurnaliștii, afirmînd că multe întrebări rămîn în continuare fără răspuns.

„Ultimele teste pe care le-am efectuat au detectat neurotoxinele produse de cianobacterii drept cauză a deceselor. Aceste bacterii se găsesc în apă”, a declarat un veterinar din cadrul Departamentului pentru Faună Sălbatică și Parcuri Naționale, adăugînd că „Avem mai multe ipoteze pe care le investigăm”.

„Elefanții sînt bunuri ale țării. sînt diamante rătăcind prin Delta Okavango. Este un dezastru de conservare – arată cum o țară nu reușește să-și protejeze resursa cea mai valoroasă”, a spus McCann.


Populația totală a elefanților din Africa este în declin datorită braconajului din Botwsana, unde trăiesc aproape o treime din elefanții de pe continent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load