COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Misterul dispariției unui palat antic a fost descoperit

Misterul dispariției unui palat antic a fost descoperit

Un grup de oameni de știință din SUA și Israel a dovedit că Palatul Canaan, construit acum 3700 de ani, a fost distrus într-un cutremur.

Misterul dispariției acestei structuri antice este dezvăluit într-un articol publicat în revista PLoS ONE, relatează lenta.ru.

Cercetătorii au efectuat săpături pe site-ul monumentului arheologic israelian din Tel-Kabri, unde se află ruinele palatului și orașului datînd din 1900-1700 î.HR. Ei au găsit un șanț care trecea prin Palat. Inițial, a fost considerată o structură modernă săpată cu cîteva decenii în urmă, dar s-a dovedit că șanțul trece sub un sit de perete care a căzut peste el în antichitate. În plus, s-au găsit rămășițe de pereți și planșeuri care s-au deplasat în direcția ei.


Oamenii de știință au reușit să depisteze zonele în care podeaua de gips a fost deformată, pereții au fost înclinați sau deplasați, iar cărămizile de lut de pe pereți și plafoane au căzut în camere, îngropînd zeci de ulcioare sub ele. Potrivit specialiștilor, acest lucru indică producerea unui cutremur și nu distrugerea în timpul luptei, deoarece nu au fost detectate urme de foc sau arme.

Canaan antic este un teritoriu între Mesopotamia antică și Egiptul antic, care a fost locuit de diferite popoare de origine semitică vestică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load