TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Misterul clădirilor din China

Misterul clădirilor din China

În Hong Kong, arhitecții trebuie să țină cont de principiile Feng shui atunci cînd fac planul unei clădiri.

Forma și amplasarea ei sînt extrem de importante pentru că de ele depind prosperitatea și armonia în societate.

Cele două cuvinte înseamnă vînt și apă și, în termeni generali, se referă la un set de reguli antice cu privire la forma și amplasarea obiectelor și a clădirilor. În funcție de cum sînt imaginate și așezate, oamenii pot avea noroc sau ghinion, pot prospera sau pot ajunge la sapă de lemn.


În Hong Kong, încă se ține cont de legile Feng shui cînd vine vorba de arhitectura orașului, iar aceste reguli au modelat, de-a lungul timpului, tot ceea ce poți vedea azi în imagini și în realitate.

Un prim exemplu ar fi clădirea HSBC, construită de o companie britanică după o îndelungată consultare cu cei mai mari maeștri Feng shui.

HSBC este construcția modernă care respectă poate cel mai bine principiile antice ale norocului și ghinionului. Scărie rulante din atrium sînt plasate într-un anumit unghi la intrare, ca să împiedice spiritele rele pătrundă în clădire. În plus, doi lei mari din bronz păzesc intrarea, ca simbol al bogăției și al prosperității.

În mod curios, cît timp Hong Kong s-a aflat sub administrarea Marii Britanii, practica feng shui a fost revitalizată și păstrată într-o oarecare măsură, dar nu ca în vremurile de odinioară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load