Misiunea AIEA a sosit la CAE Zaporojie

1 sep. 2022,, 15:45   Război în Ucraina
2246 0

Misiunea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a ajuns la Centrala Nucleară Zaporojie (CAEZ) din Energodar, transmite corespondentul RIA Novosti.

Se observă că convoiul este format din nouă mașini cu inscripția ONU și mai multe unități de vehicule de escortă. Situația la CAEZ este calmă, nu se aud zgomote de bombardare, precizează corespondentul agenției.

Anterior s-a anunțat că vehiculele misiunii s-au reținut cu aproximativ trei ore pe teritoriul controlat de Ucraina. Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a trebuit să negocieze cu armata ucraineană pentru a ajunge la stație.

La 1 septembrie, o misiune a AIEA a pornit spre CAEZ în orașul Energodar controlat de Rusia. Grossi a spus că misiunea este conștientă de „activitatea militară intensă în zonă”, dar își continuă planul de a vizita locul și de a se întîlni cu personalul.

Scopul vizitei misiunii AIEA la CAE Zaporojie este prevenirea unui accident nuclear. Inspecția va fi de natură pur tehnică. Va dura din 31 august pînă pe 3 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?