COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Ministrul sănătăţii, testat pozitiv la COVID-19 în timpul deplasării la ONU

22 sep. 22:30   În lume
1368 0

Ministrul brazilian al sănătăţii Marcelo Queiroga a fost testat pozitiv la COVID-19 în timpul deplasării oficiale împreună cu preşedintele Jair Bolsonaro la Adunarea Generală a ONU de la New York, relatează miercuri dpa.

El va rămîne în carantină în SUA, a postat Queiroga pe Twitter marţi seară, scrie agerpres.ro.

Potrivit unor relatări din media braziliană, el este al doilea membru al delegaţiei Braziliei la New York testat pozitiv la coronavirus.

Potrivit biroului de presă al preşedinţiei, citat de portalul de ştiri G1, testele au fost negative în cazul celorlalţi membri ai delegaţiei.

Bolsonaro, un populist de dreapta, a minimalizat de la început gravitatea COVID-19 şi s-a pronunţat în repetate rînduri împotriva portului măştii şi a altor măsuri de răspîndire a bolii.

Marţi, la deschiderea dezbaterii generale de la New York, el a provocat şoc prin afirmaţiile sale privind modul în care a abordat pandemia. De exemplu, Bolsonaro a elogiat folosirea preventivă a unor medicamente a căror eficienţă împotriva coronavirusului nu a fost dovedită.

Şeful de stat populist a repetat de mai multe ori că el încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, i-a transmis un mesaj lui Bolsonaro, spunîndu-i să se vaccineze dacă vrea să vină în oraş.

La ONU se aplică un "sistem de onoare", notează dpa. Oricine intră în clădirea Naţiunilor Unite din New York confirmă că nu a fost testat pozitiv în precedentele zece zile.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X