X 

Ministrul german de Externe: UE se va extinde de la Lisabona și pînă la Lugansk

2 oct. 12:25   Război în Ucraina
2490 1

Ministrul german de Externe, Annalena Berbock, a declarat, în timpul vizitei sale la Kiev pentru a participa la o reuniune informală a miniștrilor de Externe din UE, că Uniunea Europeană se va extinde în curînd de la Lisabona pînă la Lugansk.

Ea a făcut această afirmație în cadrul unei discuții cu jurnaliștii, relatează corespondentul "Adevărul European".

"Viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană, în comunitatea noastră de libertate, iar în curînd se va extinde de la Lisabona la Lugansk. Cu fiecare sat, cu fiecare metru pe care Ucraina îl eliberează, cu fiecare metru în care își salvează poporul, își extinde și ea drumul spre UE", a declarat ministrul.

Berbok a dat asigurări că prietenii și partenerii europeni vor sprijini Ucraina pe această cale. În acest sens, ea a subliniat, de asemenea, că Ucraina este capabilă să realizeze reforme impresionante chiar și pe fundalul războiului.

"Este vorba de lucruri precum schimbarea legislației în sectorul justiției, în sectorul media, dar și care se referă la lupta împotriva corupției, iar acesta este un lucru despre care discutăm deschis cu partenerii noștri aici în Ucraina, că împreună putem extinde această cale", a spus Berbock.


Ministrul german de Externe a sosit în Ucraina pentru a doua oară în această toamnă.

Anterior, vicepremierul ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, Olga Ștefanișina, a declarat că există un consens general în UE cu privire la deschiderea negocierilor de aderare între Ucraina și UE, însă decizia finală va fi precedată de o colaborare cu capitalele.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-o conversație cu noul ambasador al UE, Katarina Maternova, a promis finalizarea în termen de o lună a celor șapte criterii ale Comisiei Europene.

6
5
0
2
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?