COVID-19 în MOLDOVA

Ministrul Educaţiei din Brazilia îi numeşte pe tinerii fără credinţă 'zombi existenţiali'

Ministrul Educaţiei din Brazilia îi numeşte pe tinerii fără credinţă 'zombi existenţiali'

Ministrul brazilian al Educaţiei, pastorul evanghelic Milton Ribeiro, a afirmat joi că tinerii fără credinţă sînt "zombi existenţiali' şi că lipsa de valori este una dintre principalele cauze ale ratei ridicate de sinucideri la această vîrstă, potrivit AFP.


"Nu mai sînt tineri care cred în lucruri precum Dumnezeu, politică, religie şi familie. Şi-au pierdut în totalitate reperele (...) În opinia mea, prin această dispariţie a absolutului şi a certitudinilor, astăzi avem în Brazilia adevăraţi zombi existenţiali", a spus ministrul în cadrul unui eveniment asupra prevenirii suicidului şi a automutilării, transmite agerpres.ro.

"Marea modă a sociologilor, a filosofilor şi a unor curente politice este să distrugă totul (...) fără a pune nimic în loc. De aceea adolescenţii noştri au acest vid care îi determină să trăiască fără niciun scop, să îşi ia viaţa", a adăugat el.

Aproximativ 12.000 de persoane se sinucid în fiecare an în Brazilia, conform datelor oficiale din această ţară care numără 212 milioane de locuitori.

În vîrstă de 62 de ani, Milton Ribeiro, pastor al Bisericii Presbiteriene din Santos, în statul Sao Paulo din sud-estul ţării, este al patrulea ministru al Educaţiei din administraţia lui Jair Bolsonaro, preşedinte de extremă-dreapta care a ajuns la putere cu sprijinul puternicelor medii evanghelice, notează AFP.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load