COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 480

Ministrul de externe care a ținut conferință de presă în apă pînă la genunchi

8 noi. 2021,, 23:00   În lume
1459 0

Ministrul de externe din Tuvalu a ținut un discurs pentru conferința ONU privind schimbările climatice, care se desfășoară la Glasgow pînă pe 12 noiembrie, stînd pînă la genunchi în mare pentru a arăta cum națiunea sa insulară situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific se află în prima linie efectelor încălzirii globale și creșterii nivelului mărilor și oceanelor, notează CNN.

Imaginile cu Simon Kofe stînd în costum și cravată la un pupitru așezat în mare, cu picioarele pantalonilor suflecate, au fost răspîndite pe rețelele de socializare, atrăgînd atenția asupra luptei pe care o duce insula Tuvalu împotriva schimbărilor climatice, scrie digi24.ro.

„Declarația mea pune accentul pe situațiile reale cu care se confruntă Tuvalu din cauza efectelor schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării și subliniază măsurile îndrăznețe luate de Tuvalu pentru a aborda problemele foarte presante ale mobilității umane în contextul problemelor de mediu”, a declarat Kofe în mesajul său video pentru COP26.

Cum "se apără" insulele din Oceanul Pacific în faţa schimbărilor climatice. Îşi modifică forma, în loc să se scufunde

Insulele de joasă altitudine din Oceanul Pacific ar putea reacţiona la schimbările climatice modificîndu-şi forma, în loc să se scufunde, potrivit rezultatelor unui studiu recent ce par să contrazică îngrijorările actuale.


State insulare, cum ar fi Tuvalu, Tokelau sau Kiribati, nu depăşesc nivelul mării decît cu cîţiva metri. Acestea sînt considerate cele mai vulnerabile la efectele încălzirii globale, iar locuitorii lor se tem că vor fi nevoiţi să îşi părăsească domiciliile din cauza nivelului în creştere al apelor.

Însă, conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă neozeelandezi, britanici şi canadieni, aceste insule ''reacţionează în manieră morfodinamică'' la mediu, deoarece sînt constituite din schelete ale organismelor coralifere minuscule mai degrabă decît din rocă solidă.

Potrivit cercetătorilor, acest tip de insulă se transformă treptat în plaje, ceea ce ar putea avea un impact semnificativ asupra strategiei privind schimbările climatice în ţările vizate.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X