COVID-19 în MOLDOVA

Ministrul belarus al Sănătății confirmă decesul a doi protestatari

Ministrul belarus al Sănătății confirmă decesul a doi protestatari

În timpul protestelor din Belarus au murit două persoane. Confirmarea a fost oferită de ministrul Sănătății, Vladimir Karanik.

Totuși, oficialul nu a dat numele decedaților și circumstanțele celor întîmplate. Doar a menționat că unul dintre ei a murit la Minsk, scrie portalul Meduza.

Potrivit ministrului, în spitale se află 158 de persoane, dintre care trei sînt în stare gravă.


Anterior, presa independentă scria despre moartea a doi bărbați – de 34 de ani și de 25 de ani. Biroul de investigații din Belarus a refuzat să lege moartea tînărului de 25 de ani de proteste. Acesta s-a stins din viață după ce a fost reținut, dar oamenii legii insistă că moartea ar fi survenit de la o supradoză de droguri.

Victoria lui Aleksandr Lukașenko, considerat ultimul dictator din Europa, s-a lăsat cu un val de proteste în toată țara, iar poliția a făcut tot posibilul pentru a descuraja protestatarii. Mulți dintre aceștia au fost reținuți și bătuți cu bestialitate.

Duminică, 17 august, la Minsk a avut loc un amplu protest, unde în jur de 200 de mii de persoane au cerut demisia președintelui. De partea cealaltă, Aleksandr Lukaşenko, care insistă că votul nu a fost fraudat, și-a organizat propria manifestație, la care oamenii, în mare parte bugetari, au fost aduși organizat. Mai mult, a spus în timpul unui discurs: „Pînă nu mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load