Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

Ministru britanic: "Aproape 40% din banii murdari din lume trec prin Londra"

15 mai. 22:00   Externe
1529 0

Aproape 40% din banii murdari din lume trec prin City of London și dependențele coroanei, a declarat ministrul adjunct de externe al Marii Britanii, Andrew Mitchell.

Într-o dezvăluire șocantă, oficialul britanic a subliniat necesitatea unor măsuri urgente pentru a combate spălarea banilor. Mitchell a precizat că teritoriile de peste mări vor fi supuse unor noi cerințe din partea Ministerului de Externe pentru a se conforma legilor britanice privind registrele publice de proprietate benefică.

Deși legislația a fost adoptată în Camera Comunelor în 2016, Marea Britanie s-a confruntat cu tergiversări din partea teritoriilor de peste mări, reticente în a crea registre publice care să dezvăluie proprietarii finali ai fondurilor din paradisurile fiscale, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

"Conform unor estimări, 40% din spălarea banilor din întreaga lume - bani adesea furați din Africa și de la africani de către oameni de afaceri corupți, politicieni corupți și șefi de război și așa mai departe - 40% din acești bani vin prin Londra și teritoriile de peste mări și dependențele coroanei", a mai spus Mitchell.

Ministrul a avertizat: "Dacă aceste teritorii de peste mări și dependențe ale coroanei vor să aibă regele și steagul nostru, atunci trebuie să accepte și valorile noastre, motiv pentru care sîntem atît de hotărîți să ne asigurăm că banii murdari nu pot curge în și dinspre ele".

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?