Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Miniștrii Energiei din 15 țări ale UE au aprobat plafonarea prețurilor tuturor gazelor importate

28 sep. 13:00   Război în Ucraina
2243 0

Miniștrii energiei din cele 15 state-membre ale Uniunii Europene au solicitat Comisiei Europene să introducă un plafon de preț pentru toate gazele importate în țările UE, indiferent de originea sa. Despre acest lucru a anunțat ziarul belgian LeSoir.

Miniștrii au solicitat UE să pregătească cît mai curînd posibil o propunere corespunzătoare pentru a reuși să fie discutată la viitoarea reuniune ministerială de urgență a Uniunii Europene din 30 septembrie de la Bruxelles.

Autorii scrisorii speră că introducerea unui plafon al prețurilor la gazele importate va ajuta la depășirea inflației, la pregătirea posibilelor întreruperi ale aprovizionării și la reducerea nivelului veniturilor companiilor energetice.

Apelul respectiv a fost susținut de miniștrii Belgiei, Franței, Italiei, Spaniei, Portugaliei, Bulgariei, Croației, Greciei, Lituaniei, Letoniei, Maltei, Poloniei, României, Slovaciei și Sloveniei.

După cum menționează ziarul, Comisia Europeană nu a prezentat deocamdată o propunere corespunzătoare. Pe 28 septembrie, reprezentanții permanenți ai UE urmează să discute și alte inițiative privind posibilitatea utilizării fondurilor companiilor energetice, precum și reducerea consumului de energie electrică.


Pe 9 septembrie, Serviciul de presă al Ministerului Finanțelor SUA a publicat un mesaj potrivit căruia plafonarea prețurilor petrolului din Rusia va începe să funcționeze începînd cu 5 decembrie. Începînd cu 5 februarie 2023, regimul de plafonare a prețurilor se va extinde și asupra altor produse petroliere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав