Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Miniștrii de Externe din G7 discută despre restricțiile din spațiu

17 feb. 23:00   Externe
1766 0

Miniștrii de Externe ai țărilor G7 (Marea Britanie, Germania, Italia, Canada, Franța, Japonia, Franța și SUA) au discutat, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, despre restricțiile în domeniul spațial, din cauza unor rapoarte privind posibile inițiative ale Rusiei.

Despre aceasta a declarat ministrul italian de Externe și vicepremierul Antonio Tajani.

"Am dedicat, de asemenea, un semnal clar că anumite limite nu ar trebui depășite în spațiu, în urma unor știri despre posibile inițiative nucleare rusești în spațiu", a declarat Tajani în cadrul unei conferințe de presă la Munchen.

La 15 februarie, Casa Albă a SUA a organizat o ședință de informare cu ușile închise cu privire la "amenințarea gravă la adresa securității naționale". Postul de televiziune ABC a scris că era vorba despre sistemul anti-satelit dezvoltat de Rusia.

Președintele american Joe Biden a dat instrucțiuni pentru a discuta cu Rusia despre dezvoltarea unui astfel de sistem. În același timp, el a exclus riscul unei amenințări nucleare din partea Rusiei.


Purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a calificat aceste informații drept un alt truc și a refuzat să facă alte comentarii.

3
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?