X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Miniștrii de Externe ai UE vor discuta despre conflictul din Ucraina, cu participarea lui Kuleba

16 mai. 09:15   Război în Ucraina
5088

Miniștrii de Externe ai celor 27 de țări ale UE vor discuta situația din Ucraina cu participarea omologului lor ucrainean Dmitry Kuleba la o întîlnire programată pentru luni, 16 mai.

În plus, miniștrii de externe vor purta o "discuție strategică" cu miniștrii din Balcanii de Vest în contextul conflictului din Ucraina.

Potrivit unui reprezentant al UE, în cadrul discuțiilor, miniștrii "își vor concentra atenția asupra sprijinului continuu pentru Ucraina, legăturilor diplomatice, lucrărilor în curs privind planul de acțiuni pentru depășirea consecințelor globale și lupta împotriva manipulării informațiilor străine". Discuției se va alătura și Ministrul Canadian de Externe, Melanie Joly, scrie tass.

Miniștrii de Externe ai UE urmează să discute despre situația din jurul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care Bruxelles-ul nu reușește să-l aprobe de aproape două săptămîni din cauza embargoului asupra importului de petrol rusesc inclus în acesta. Luni, nu se așteaptă încă decizii pe această temă, dar diplomatul european și-a exprimat încrederea că discuțiile privind următorul pachet de sancțiuni se vor încheia cu un "rezultat bun”. În același timp, diplomatul nu a putut preciza momentul deciziei.

Întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea împărțirii celui de-al șaselea pachet de sancțiuni în două părți, reprezentantul UE a spus: "țările UE vor decide dacă îl vor împarți sau nu. Dar cred că va fi aprobat în totalitate".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав