X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Miniștrii de Externe ai țărilor NATO s-au reunit București: R. Moldova participă pentru prima oară

29 noi. 2022,, 10:08   Război în Ucraina
2105 0

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice începe marţi, 29 noiembrie, la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic, după războiul din Ucraina, scrie agenția de presă română Agerpres.

În premieră la reuniune va participa și Republica Moldova, în persoana ministrului de Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezida lucrările a sosit cu o zi înainte în România, unde s-a întîlnit cu președintele Klaus Iohannis și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Și Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în noaptea de luni spre marţi la Bucureşti, a anunțat Ambasada SUA.

Evenimentul este găzduit, în numele României, de ministrul de externe Bogdan Aurescu.


Alături de şefii diplomaţiilor din cele treizeci de state membre, secretarul general al NATO şi ceilalţi înalţi oficiali politici şi militari ai Alianţei, la Reuniunea de la Bucureşti vor participa miniştrii de Externe ai Finlandei şi Suediei, în calitate de state invitate să adere la organizaţie.

La sesiunile deschise partenerilor din cadrul reuniunii vor participa miniştrii Afacerilor Externe din Republica Moldova (pentru prima oară la o astfel de reuniune), Ucraina, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.

3
1
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий