Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Ministerul ucrainean de Externe: "Kievul nu intenționează să strice relațiile cu Berlinul"

14 apr. 2022,, 19:15   Război în Ucraina
2028 0

Situația scandaloasă cu presupusul refuz al președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, de a vizita Ucraina va fi soluționată prin canale diplomatice. Ea nu va afecta relațiile dintre țări.

Despre acest lucru a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, transmite RBC-Ucraina.

Kuleba a subliniat că Kievul nu intenționează să strice relațiile cu Berlinul.

"Ucraina are un mare respect pentru Germania ... Nu sîntem interesați în escaladarea, agravarea relațiilor bilaterale. Prin urmare, sînt convins că această situație va fi rezolvată prin intermediul canalelor diplomatice. Și nu vor fi aduse daune relațiilor ucraineano-germane", a spus el.

Potrivit acestuia, Ucraina respectă instituția președintelui federal al Germaniei, iar scandalul în sine a devenit posibil doar din cauza scurgerii de informații neconfirmate în mass-media germană.


Reamintim că săptămîna aceasta tabloidul german Bild a publicat informații conform cărora președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, ar fi dorit să-l vadă pe Steinmeier printre participanții delegațiilor străine la nivel înalt care au vizitat frecvent Kievul în ultimele zile.

Însuși Președintele federal a confirmat că Kievul a considerat vizita sa nedorită din cauza politicii pro-ruse de lungă durată.

Drept răspuns, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a spus că nu intenționează să viziteze Kievul în viitorul apropiat și a rămas uimit de decizia cu privire la Steinmeier. Ulterior, Zelensky însuși a spus că nu a primit niciun mesaj despre vizita planificată a președintelui Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий