Ministerul rus de Externe: Prezența AIEA la CAE Zaporojie minimizează daunele provocate de bombardamentele FAU

2 noi. 2022,, 18:30   Război în Ucraina
1890 0

Şeful adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse Andrei Rudenko a declarat că Ministerul rus al Apărării studiază problema creării unei zone de securitate în jurul centralei atomoelectrice Zaporojie. Cuvintele sale sînt raportate de RIA Novosti.

„Să nu anticipăm, pentru că aceasta nu este o problemă ușoară, acum este studiată activ de departamentele noastre, în primul rînd de Ministerul Apărării”, a spus Rudenko.

El a subliniat, de asemenea, că sarcina principală acum este prevenirea bombardării CAEZ de către Forțele Armate ale Ucrainei (AFU).

Potrivit lui Rudenko, prezența experților de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie va minimiza daunele din atacurile armatei ucrainene.

„Știm cît de activ se stabilește aici cooperarea cu AIEA și experții care se află la stație. Rotația acestor angajați se efectuează periodic. Și sperăm că acest lucru va face posibilă minimizarea cel puțin a incidentelor periculoase care pot cauza o catastrofă nucleară”, a spus diplomatul.


Anterior, Renat Karchaa, consilier al directorului general al Concernului Rosenergoatom, a declarat că este așteptată rotația inspectorilor AIEA la CAEZ în viitorul apropiat.

Înainte de aceasta, directorul general al agenției, Rafael Grossi, a vorbit despre dorința sa de a reveni în Rusia și Ucraina pentru a continua dialogul privind crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?