X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Ministerul rus de Externe a dezvăluit motivele dialogului dificil cu NATO

5 iul. 15:15   Război în Ucraina
2012

Rusiei îi este greu să creadă într-un dialog cu NATO „cu tancuri sub nas”. Acest lucru a fost declarat de viceministrul de Externe al Federației Ruse, Alexandr Grushko, într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty.

Diplomatul a vorbit despre motivele dialogului dificil cu alianța. „(...) Acum ei spun că pot intra în orice moment în dialog cu Rusia și nu caută o confruntare cu noi, deși natura planificării militare NATO este doar o confruntare cu Rusia. Cînd tancuri și alte arme ți se pun sub nas și spun: „Nu este împotriva ta, doar stai acolo”, este foarte greu să crezi în vreun dialog”, a spus viceministrul.

Grushko a subliniat că relațiile cu blocul militar au fost de fapt distruse. Potrivit acestuia, NATO a abandonat toate mecanismele de cooperare și a făcut imposibilă comunicarea diplomatică.

„De exemplu, la ultima ședință a Consiliului Rusia-NATO, care a avut loc pe 12 decembrie, s-au făcut eforturi mari pentru ca acesta să poată avea loc fizic. Pentru că nu mai avem prezență diplomatică cu NATO – a fost distrusă de acțiunile alianței”, a spus el.

Anterior, viceministrul de Externe al Rusiei, Alexandr Grushko, a spus că posibila intrare a Suediei și Finlandei în NATO ar crea o amenințare reală pentru țară. Potrivit diplomatului, devenind membre ale alianței, Suedia și Finlanda „devin obiecte ale planificării NATO”, adică NATO va planifica operațiuni de pe teritoriul acestor țări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав