Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1676

Ministerul rus de Externe a anunțat „schimbul de semnale” cu Statele Unite asupra Ucrainei

29 noi. 2022,, 19:45   Război în Ucraina
2000 0

Din cauza lipsei de dialog, există un „schimb de semnale” pe tema ucraineană între Rusia și Statele Unite, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, în marja evenimentului „Dialog pentru viitor” organizat de Fundația Gorceakov.

Cuvintele sale sînt citate de corespondentul „Lenta.ru”.

„Nu avem un dialog cu Statele Unite pe tema ucraineană, pentru că pozițiile sînt radical opuse. Avem un schimb periodic de semnale despre modul în care anumite acțiuni ale Moscovei sau Washingtonului sînt percepute, respectiv, la Washington și Moscova”, a spus Ryabkov.

Diplomatul a remarcat că „abordările opuse și inconsecvența argumentelor” împiedică stabilirea unui dialog între Statele Unite și Rusia. El a adăugat că Rusia le trimite semnale americanilor cu privire la inadmisibilitatea politicii SUA care vizează escaladarea conflictului ucrainean și creșterea implicării în acesta. Potrivit diplomatului, acțiunile Statelor Unite „sînt pline de consecințe grave”.

Anterior, Pentagonul a declarat că dialogul continuu între Rusia și Statele Unite pe probleme de securitate rămîne critic.


Pe 14 noiembrie, șeful CIA, William Burns, a vizitat Turcia pentru a se întîlni cu directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Naryshkin. Washingtonul a spus că discuțiile au fost dedicate „menținerii contactelor dintre Statele Unite și Rusia”. Iar purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a decis să nu dezvăluie deloc conținutul negocierilor dintre Naryshkin și Burns.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий