AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Ministerul de Externe din Azerbaidjan: Susținem începerea negocierilor turco-armene

15 ian. 22:28   Război în Ucraina
2027

Într-un comunicat emis presei, Ministerul de Externe din Azerbaidjan salută și sprijină începerea discuțiilor turco-armene inițiate de Turcia.

Declarațiile au fost făcute de ministrul adjunct de externe Halaf Halafov, informează agentia de stiri Report.

Potrivit acestuia, nu există nicio alternativă la declarațiile comune adoptate ca urmare a celui de-al Doilea Război din Karabah și la acordurile reflectate în aceste declarații. „Astăzi, regiunea ar trebui să se dezvolte spre pace și stabilitate. Singura modalitate de a servi acestor obiective este normalizarea relațiilor dintre țările din regiune, respingerea dușmăniei, întărirea încrederii între țări, dezvoltarea legăturilor economice, deschiderea comunicațiilor și formarea unei atmosfere de cooperare între state.De aceea, salutăm și sprijinim începerea contactelor turco-armene inițiate de Turcia.Considerăm că normalizarea relațiilor turco-armene determină și normalizarea relațiilor azero-armene", - a spus viceministrul.

El a menționat că, pentru a stabili pacea și stabilitatea în regiune, acest proces ar trebui să fie susținut de toate țările regionale: „În primul rînd, acest lucru este în interesul poporului armean și abia apoi al altor țări și popoare din regiune.De aceea, aceste procese ar trebui continuate și noi le susținem.Pentru a întări încrederea între țări, comunicațiile trebuie deschise, relațiile ar trebui restabilite, normalizate. Starile care vizează ostilitatea să fie îngropate, îndepărtate din viața de zi cu zi, abandonate. Dacă Armenia vrea să iasă din criza socială, economică, politică gravă de astăzi, desigur „Dar trebuie să se schimbe, să demonstreze bune intenții, să normalizeze relațiile cu vecinii, să le cîștige încrederea. Pentru a restabili încrederea, țările trebuie să recunoască suveranitatea, integritatea teritorială și inviolabilitatea granițelor celuilalt”.

Potrivit lui Halafov, procesul de normalizare dintre Turcia și Armenia și începerea unui dialog direcționat pot, în general, să sporească îmbunătățirea relațiilor și să accelereze normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав