COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Ministerul de Externe azer despre întîlnirea dintre Aliev, Putin și Pashinean

27 noi. 2021,, 08:27   În lume
1396 0

Ministerul de Externe din Azerbaidjan a apreciat pozitiv rezultatele întîlnirii trilaterale desfășurate pe 26 noiembrie la Soci între președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliev, președintele Federației Ruse Vladimir Putin și prim-ministrul Republicii Armenia Nikol Pashinian. Acest lucru se precizează în comentariile Ministerului de Externe în legătură cu întîlnirea trilaterală a liderilor.

S-a remarcat că declarația semnată de Președintele Republicii Azerbaidjan, Prim-ministrul Republicii Armenia și Președintele Federației Ruse în urma reuniunii reflectă pe deplin poziția Azerbaidjanului.

„Declarația ar trebui să sublinieze implementarea timpurie a proiectelor care vizează deblocarea potențialului economic al regiunii, inclusiv deschiderea de căi ferate și autostrăzi.

În perioada post-conflict, Azerbaidjanul a cerut implementarea integrală a declarațiilor trilaterale, deschiderea tuturor comunicațiilor din regiune, începerea procesului de delimitare dintre cele două țări și normalizarea relațiilor pe baza dreptului internațional. Partea azeră va continua să ia măsurile adecvate pentru implementarea punctelor relevante, reflectate în declarația din 26 noiembrie”, a spus Ministerul de Externe azer.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X