Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Ministerul de Externe al Japoniei a înaintat o notă de protest ambasadorului rus după reținerea consulului nipon

27 sep. 2022,, 08:15   Război în Ucraina
1980 0

Ambasadorul Rusiei în Japonia, Mihail Galuzin, a fost convocat la Ministerul de Externe al țării, unde i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu reținerea pe 26 septembrie a consulului General al Japoniei la Vladivostok.

Despre acest lucru a declarat marți ministrul de Externe, Yoshimasa Hayashi, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

"Acțiunile părții ruse reprezintă o încălcare a Convenției de la Viena, iar acest lucru este absolut inacceptabil. Ca răspuns, astăzi, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Japoniei, domnul [Takeo] Mori, l-a convocat pe ambasadorul rus în Japonia, domnul Galuzin, la Ministerul Afacerilor Externe, unde i-a fost exprimată o notă de protest și a cerut scuze oficiale din partea Rusiei. Îndemn partea rusă să ia în serios protestul și propunerea părții japoneze", a spus el.

După cum a menționat Hayashi, "persoana reținută nu a comis acțiuni ilegale". Ministrul a criticat și circumstanțele reținerii diplomatului, în timpul căreia, potrivit lui, "s-au folosit măsuri de constrîngere”. Ministrul de Externe a adăugat că persoana reținută a fost deja eliberată.

Centrul de Relații Publice al FSB al Federației Ruse a anunțat pe 26 septembrie că diplomatul japonez a fost reținut în flagrant în timp ce primea, în schimbul unei recompense bănești, informații limitate despre aspectele actuale ale cooperării Rusiei cu una dintre țările din regiunea Asia-Pacific, impactul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Ținutul Primorsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий