Ministerul chinez de Externe neagă informațiile despre presupuse livrări de arme către Rusia

23 feb. 14:00   Război în Ucraina
1792 0

Informațiile difuzate privind furnizarea de arme către Federația Rusă, presupuse a fi efectuate de China, sînt speculații și sînt îndreptate împotriva RPC.

Un anunț în acest sens a făcut, joi, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Așa-numitele „informații americane” [despre furnizarea de arme către Federația Rusă] reprezintă speculații și calomnii împotriva Chinei”, a spus reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe.

El a mai subliniat că de la izbucnirea conflictului din Ucraina, China a optat în mod constant pentru pace și negocieri, jucînd un rol constructiv în soluționarea situației.

Wang Wenbin a mai spus că „Statele Unite, care este cel mai mare furnizor de arme pentru partea ucraineană, face în mod constant acuzații exagerate împotriva Chinei de furnizare de arme Rusiei, ceea ce nu numai că încetinește procesul de rezolvare a crizei ucrainene, dar poate afecta, de asemenea, relațiile China-SUA”.


În același timp, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a spus că relațiile dintre China și Rusia se bazează pe neconfruntare și nu sînt îndreptate împotriva țărilor terțe.

"Relațiile chino-ruse se bazează pe nealiniere, neconfruntare și nu vizează țări terțe. Acesta este un factor pozitiv în menținerea păcii și stabilității în întreaga lume", a spus reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe.

După cum a spus mai devreme secretarul de stat al SUA Anthony Blinken, Washingtonul intenționează să publice în curînd dovezi cu privire la sprijinul militar al Chinei pentru Federația Rusă. El susține că Beijingul „se gîndește serios să ofere asistență letală Rusiei”. După cum a clarificat diplomatul american, este vorba, printre altele, de arme.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat: „SUA i-au spus clar Chinei că acordarea de sprijin material efortului de război al Rusiei ar prezenta un pas foarte grav și periculos”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий