Ministerul Apărării al României infirmă că drone rusești ar fi căzut pe teritoriul țării

4 sep. 12:48   Război în Ucraina
2497 0

Ministerul Apărării al Romîniei infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României, se arată într-un comunicat al MApN.

"Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atît în cursul nopții trecute, cît și sîmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României. Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate", menționează sursa citată.

Informația referitoare la drone care ar fi căzut pe teritoriul României a fost făcută publică de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvînt al ministerului ucrainean de externe.

Guvernatorul din Odesa a anunțat că atacul asupra portului Ismail din noaptea de duminică spre luni a durat trei ore și jumătate și că mai multe clădiri au fost lovite, transmite The Guardian.

Apărarea aeriană ucraineană a doborît 17 drone care vizau regiunea Odesa, a declarat guvernatorul Oleg Kiper într-o postare pe Telegram, dar a adăugat că unele și-au atins țintele.

16
3
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?