Mina de Sare din Donetsk, una dintre cele mai spectaculoase din lume (FOTO)

Mina de Sare din Donetsk, una dintre cele mai spectaculoase din lume (FOTO)

În urmă cu 250 de milioane de ani, o parte din Ucraina, pînă în apropiere de Munții Carpați, se afla sub ocean. Cînd apele s-a retras, au lăsat în urmă o mare cantitate de sare.


O mare concentrație a acestei sări este situată sub un mic oraș numit Soledar, un cuvînt rusesc care înseamnă „dar de sare”.


Complexul Minele de Sare Soledar include astăzie peste 130 de kilometri de mine de sare, resursele din această zonă asigurînd necesarul țării pentru încă cel puțin 3000 de ani. Atracția turistică este impresionantă datorita faptului ca minerii care au lucrat aici, au înfrumusețat-o, adăugînd în galerii sculpturi din sare, capele și grote.


Minele sînt la o adîncime de 700 de metri și se remarcă printr-o o sala mare de aproape 40 de metri înălțime. Mulți turiști vin aici deoarece lîngă mine se găsește un sanatoriu ce poartă numele de Simfonia Sărată, unde se tratează bolile de astm, pneumonie cronică, bronșită, psoriazis sau boli ale glandei tiroide.


În Minele de Sare Soledar municipalitatea orașului a amenajat chiar și un teren de fotbal subteran, un cinematograf, o sală de jocuri video, biliard și bowling, tenis de masă, precum și un restaurant. Complexul este deschis pe tot parcursul anului. Depozitul de sare a fost descoperit la sfîrșitul secolului al XIX-lea, iar primul minerit la scară indrustrială a avut loc aici în anul 1881.


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load