TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Milioane de copii din întreaga lume nu frecventează școala de aproape un an

Carantina a afectat aproape 98 de milioane de adolescenți și copii care învață în școli. În același timp, aproximativ 214 milioane de adolescenți și copii din întreaga lume au pierdut mai mult de trei sferturi din posibilitățile de educație cu frecvență la zi.

Din cauza pandemiei cu noul tip de coronavirus, școlile în care învață peste 168 de milioane de adolescenți și copii din întreaga lume, sînt complet închise de aproape un an. Acest lucru este evidențiat de datele unui studiu.

În 14 țări, școlile au rămas în mare parte închise între martie 2020 și februarie 2021. Două treimi din aceste țări sînt situate în America Latină și Caraibe. Acolo, numărul de elevi care au suferit din cauza educației întrerupte a ajuns la aproape 98 de milioane. Dintre aceste 14 țări, școlile au rămas închise cel mai mult în Panama, precum și El Salvador, Bangladesh și Bolivia, transmite korrespondent.net.

Potrivit Directorului Executiv UNICEF, Henrietta Faure, închiderea școlilor poate avea consecințe grave asupra educației și sănătății adolescenților și copiilor. Există un risc din ce în ce mai mare ca cei mai slabi copii și cei care nu au acces la învățămîntul la distanță să nu se poată întoarce niciodată la ore, iar unii copii sînt chiar forțați să se căsătorească sau să muncească.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load