COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6434
Coronavirus stiri: 7307

Mii de olandezi dau în judecată TikTok şi cer despăgubiri care se ridică la peste 1,4 miliarde de euro

3 iun. 21:00   În lume
1568 0

Mii de olandezi dau în judecată TikTok şi cer despăgubiri, care se ridică la peste 1,4 miliarde de euro, pentru copiii lor, relatează miercuri dpa. Motivul a fost că platforma colectează date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea.

Mii de olandezi dau în judecată TikTok. În total, solicitările pentru despăgubiri se ridică la peste 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a anunţat miercuri Fundaţia olandeză pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI). Conform propriilor informaţii, în acest caz sînt implicaţi peste 64.000 de părinţi.

Copiii sînt expuşi la pericole prin aşa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei îşi cer reciproc să se lanseze în acte riscante.

Conform informaţiilor proprii, fundaţia SOMI este o organizaţie non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.

Citeşte şi: TikTok a făcut o nouă victimă. O copilă de 13 ani e la un pas de moarte după ce a acceptat o provocare de pe reţeaua de socializare: „E prea multă durere”


Mii de olandezi dau în judecată TikTok

TikTok este deţinută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranţa tinerilor utilizatori.

Conform condiţiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimţămîntul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.

Compania subliniază, de asemenea, pe site-ul său că este controlată confidenţialitatea utilizatorilor, astfel încît aceştia să poată ”alege setările corecte pentru ei”.

În aprilie, militanţi pentru drepturile copilului din Marea Britanie au iniţiat un proces similar cu cel iniţiat acum în Olanda.

La sfîrşitul lunii mai, Comisia Europeană a anunţat o revizuire a practicilor comerciale ale TikTok.

În urma unui avertisment din partea Organizaţiei Europene a Consumatorilor (BEUC) privind încălcările drepturilor consumatorilor din UE, a fost lansat un dialog formal cu TikTok, a anunţat Comisia pe 28 mai.

Printre altele, Comisia a menţionat ”tehnici de publicitate agresive care îi vizează pe copii” ca fiind ”practici îngrijorătoare” ale TikTok, potrivit Agerpres.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽