COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Michelle Obama, dezvăluiri despre lupta ei cu depresia în pandemie

14 mai. 00:30   În lume
995 0

Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, a vorbit în timpul unui interviu acordat producătorului american Stephen Colbert despre experiența sa în ceea ce privește anxietatea și depresia, dar și tehnicile care au ajutat-o să scape din aceste ”văi” cu care s-a confruntat în perioada pandemiei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Michelle Obama a dezvăluit pentru prima dată că s-a confruntat cu „o formă minoră de depresie” în august 2020, din cauza pandemiei, a inegalității rasiale și a fostului președintelui Donald Trump.

În emisiunea ”The Late Show with Stephen Colbert”, ea a mărturisit cum a reușit să facă faţă acestei probleme „foarte frecventă în general, dar mai ales anul acesta”.

Depresia face parte din viaţă. Nimeni nu trăieşte în euforie. Şi cred că este important ca tinerii să ştie acest lucru. Nu, nu vă veţi simţi minunat tot timpul. sînt momente din viaţa noastră, în special în toiul unei pandemii şi a tulburărilor rasiale, cînd vă veţi resimţi, aşa că acordaţi-vă o pauză

”La 57 de ani, ştiu că acest lucru este adevărat. Pe parcursul vieţii adulte, îţi dezvolţi propriile instrumente şi, în cazul meu, acestea sînt oprirea zgomotului care este supărător”, a adăugat fosta primă doamnă.


Soția fostului președinte SUA Barack Obama a explicat că ia o pauză și din a citi știrile, întrucît ”îi alimentează anxietatea”.

”Am făcut acest lucru ca primă doamnă. Erau momente în care pur şi simplu nu am putut auzi veştile despre ţara pe care am servit-o. Pentru că sînt conştientă că ştirile nu reflectă în totalitate ceea ce este ţara. Mă retrag. Mă înconjur de lucruri care mă fac să simt bine: familie, prieteni, plimbări, mişcare”, a mai spus Michelle Obama.

Michelle Obama a reconoscut că depune eforturi pentru a nu se complace într-o stare negativă.

Faptul de a avea un program, chiar şi în carantină, a fost ceva ce am făcut. În fiecare zi, m-am trezit, am făcut duş, am făcut mişcare, m-am îmbrăcat. Nu a trecut o zi în care să nu fac acest lucru, pentru că doar acţiunea te scoate din depresie.

”Constat că, dacă îmi petrec întreaga zi într-o dispoziţie proastă, pînă la stingerea luminilor în pat, a doua zi mă voi simţi la fel. Dar dacă mă scol şi fac duş… ceva s-ar putea petrece pe parcurs care să mă ducă într-adevăr într-un loc pozitiv. Aşa că încerc să lupt cu tendinţa de a mă complace în starea mea negativă”, a mai spus soţia fostului preşedinte Barack Obama.

La începutul lunii martie, Michelle Obama a declarat, într-un interviu acordat revistei People, că este selectivă în proiectele în care se implică pentru că se îndreaptă spre retragerea din viața publică.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽