TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Metoda prin care Japonia vrea să rezolve criza de locuri de cazare la JO

Metoda prin care Japonia vrea să rezolve criza de locuri de cazare la JO

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 vor să rezolve problema locurilor de cazare pentru turişti, estimate a fi insuficiente, prin amararea la cheu a unor vase de croazieră care vor deveni hoteluri plutitoare, relatează AFP, citată de Agerpres.


În ciuda numeroaselor şantiere prezente în metropola niponă pentru construcţia unui mare număr de hoteluri, experţii estimează că aproximativ 14.000 de camere ar putea lipsi de la evenimentul sportiv.


Drept urmare, factorii implicaţi au propus varianta de a caza turiştii pe pacheboturi amarate în portul din Tokyo sau în porturi vecine.


JTB, cea mai mare agenţie de voiaj din Japonia, a rezervat astfel pentru perioada olimpică pachebotul „Sun Princess”, care oferă 1.011 cabine şi promite un sejur luxos, cu jacuzzi şi săli de cinema, pentru un preţ care nu este însă la îndemîna tuturor.


Astfel, cei interesaţi vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 200.000 de yeni (1.650 euro) pentru două nopţi într-o cameră cu balcon, ofertă combinată cu bilete pentru un meci de fotbal, şi 724.000 de yeni (aproximativ 6.000 euro) pentru două nopţi într-un apartament de 50 m pătraţi şi bilete la un meci de baseball.


„Chiar dacă nu putem să dăm cifre, am primit reacţii excelente din partea clienţilor noştri”, a spus Minoru Kuge, responsabil al proiectului Tokyo-2020 pentru agenţia JTB.


Oraşul Kawasaki prevede, de asemenea, să găzduiască la cheu un vas de croazieră, „Explorer Dream”, în timp ce alte proiecte sînt în discuţie în est, la Chiba.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load