X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Merkel vrea să prelungească restricţiile în Germania

10 feb. 2021,, 07:59   Externe
2127 0

Cancelarul Angela Merkel a pledat marţi pentru prelungirea pînă cel puţin pe 1 martie a lockdown-ului parţial în vigoare în Germania în contextul pandemiei de COVID-19, au declarat pentru AFP surse apropiate partidului său.

În cadrul unei reuniuni a grupului parlamentar al formaţiunii sale Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ea a avertizat împotriva unei relaxări prea timpurii a restricţiilor, care ar atrage riscul “ca numărul de infecţii să crească din nou foarte rapid”, potrivit acestor surse, transmite Protv.ro.

O hotărîre urmează să fie luată miercuri cu prilejul unei întîlniri cu liderii landurilor.

Închiderea şcolilor, magazinelor, restaurantelor, locurilor de cultură şi de petrecere a timpului liber este în vigoare de la jumătatea lui decembrie şi chiar de la începutul lui noiembrie în unele zone. Aceste restricţii au permis scăderea curbei infectărilor în aceste ultime săptămîni, dar provoacă descurajare în rîndul populaţiei şi nerăbdare în mediul economic.

“Nu avem nimic de cîştigat dintr-o ieşire prematură din izolare”, a spus Merkel la această reuniune a deputaţilor conservatori, potrivit surselor citate de AFP. Restricţiile sînt programate în acest stadiu să dureze pînă la 14 februarie.


Cancelarul german nu a exclus o redeschidere progresivă a anumitor sectoare începînd de la 1 martie, prioritate urmînd să aibă unităţile şcolare şi grădiniţele, magazinele şi saloanele de coafură, potrivit aceloraşi surse.

În condiţiile în care primul val de COVID-19 din primăvara lui 2020 a relansat-o politic pe Angela Merkel datorită impactului mai scăzut al epidemiei în Germania decît în ţările vecine, noul val din iarnă a lovit ţara mult mai puternic şi a alimentat criticile privind modul în care guvernul a gestionat pandemia cu cîteva luni înainte de alegerile legislative.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав