X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Merkel vrea să prelungească lockdown-ul

19 ian. 2021,, 15:00   Externe
6725 2

Cancelarul german Angela Merkel intenţionează să extindă pînă la 15 februarie lockdown-ul impus pentru limitarea răspîndirii COVID-19, a relatat marţi cotidianul Bild, care citează un proiect de hotărîre a guvernului de la Berlin.

Merkel urmează să se întîlnească în cursul zilei cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie asupra eventualei prelungiri a actualului lockdown care a dus la închiderea majorităţii magazinelor şi a şcolilor şi a introdus alte restricţii, transmite agerpres.ro.

Această rundă de discuţii între şefa guvernului federal şi reprezentanţii landurilor era iniţial programată pentru 25 ianuarie, însă întîlnirea a fost devansată din cauza temerilor privind mutaţii ale SARS-CoV-2 care îl fac mai transmisibil, dintre care unele au fost deja confirmate în Germania.

Ţara a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat începînd din noiembrie.

Purtătorul de cuvînt al guvernului german, Steffen Seibert, a afirmat luni că există indicii conform cărora curba infectărilor cu noul coronavirus se aplatizează, dar a precizat că numărul noilor cazuri este ”încă prea mare”.


În Germania, peste 2,05 milioane de persoane au contractat noul coronavirus pînă în prezent, dintre care 47.622 au decedat, potrivit datelor Institutului Robert Koch, specializat în controlul bolilor. Luni au fost raportate 11.369 de noi cazuri şi 989 decese în 24 de ore.

Obiectivul guvernului german este scăderea la sub 50 a numărului de infecţii raportate la 100.000 de persoane pe o perioadă de şapte zile. Mai multe districte, în special din nordul Germaniei, au atins deja acest nivel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав