X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Merkel: UE trebuie să caute contacte directe cu Rusia și Putin

25 iun. 2021,, 00:00   Externe
3087 2

Pentru rezolvarea problemelor nou apărute, Uniunea Europeană trebuie să caute un contact direct cu Rusia și președintele ei, Vladimir Putin, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în ultimul său discurs rostit în Bundestag în calitate de cancelar federal.

Totodată, ea a menționat că UE “în virtutea vecinătății sale geografice și responsabilității sale pentru statele din Parteneriatul Estic, trebuie să dea o replică corespunzătoare la “activizarea Rusiei”

“Din punctual meu de vedere, noi va UE trebuie să căutăm în acest sens un contact direct cu Rusia și președintele rus”, a declarat Merkel, citată de RIA Novosti.

În opinia politicianului german, Bruxellesul trebuie să aibă o agendă a intereselor strategice comune cu Moscova, cum ar fi în sfera schimbării climatice, susținerea securității colective, soluționarea conflictelor regionale, în special în Libia și Siria.

Totodată, Europa are nevoie de mecanisme pentru o reacție comună la “provocările” din partea Rusiei, este convinsă cancelarul Germaniei.


Anul trecut, Angela Merkel declarase în mai multe rînduri că actualul ei mandat de șef al guvernului va fi ultimul. Ea a confirmat că nu va mai candida pentru postul de cancelar în alegerile din toamna 2021.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?