COVID-19 în MOLDOVA

Merkel îndeamnă Rusia să investigheze otrăvirea lui Navalnîi

Merkel îndeamnă Rusia să investigheze otrăvirea lui Navalnîi

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut aseară Administraţiei de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a politicianului rus Aleksei Navalnîi, transferat din Rusia în Germania în comă.

"În contextul rolului important jucat de domnul Aleksei Navalnîi în opoziţia politică din Rusia, autorităţile de acolo sînt îndemnate urgent să investigheze această infracţiune în detaliu şi în mod total transparent. Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere", a declarat Angela Merkel, citată de agenţia de presă Reuters, potrivit digi24.ro.

Clinica Charite din Berlin, care îl tratează pe politicianul grav bolnav Aleksei Navalnîi, a anunțat într-un comunicat că rezultatele studiilor clinice indică faptul că opozantul rus a fost otrăvit.


„Studiile clinice arată că pacientul a fost otrăvit cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei. Substanța propriu-zisă este încă necunoscută. Efectul otravei a fost dovedit de mai multe ori și în laboratoare independente”, spun reprezentanții spitalului.

Aleksei Navalnîi se află în continuare în comă artificială, starea lui fiind considerată gravă, însă viața acestuia nu mai este în pericol, se menționează în comunicatul instituției medicale.

Amintim că opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă a aterizat sîmbătă dimineața pe aeroportul Tegel din Berlin, unde a fost transportat cu un avion medical.

Navalnîi a fost internat la spitalul de urgență din Omsk cu suspiciunea de otrăvire în dimineața zilei de joi, 20 august 2020.

Politicianul de 44 de ani a început să se simtă rău în avion, în timp ce zbura din Tomsk la Moscova. Avionul a aterizat de urgență în Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost preluat de o ambulanță și transportat la spitalul de urgență.

Purtătoarea de cuvînt Kira Iarmîș a scris ulterior că Navalnîi a fost, cel mai probabil, otrăvit cu ceva amestecat în ceai. „A fost singurul lucru pe care l-a băut dimineața. Medicii spun că toxina se absoarbe mai rapid prin lichidul fierbinte. Acum Alexei este inconștient și este conectat la un aparat de ventilare mecanică a plămînilor”, a scris ea pe Twitter.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load