Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Merkel i-a propus lui Putin ajutorul Germaniei la înregistrarea "Sputnik V" în UE

21 ian. 2021,, 16:35   Externe
6214 1

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a propus ajutorul Institutului Paul Ehlich (PEI) în eforturile de înregistrare a vaccinului "Sputnik V" în UE. Despre acest lucru ea a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă.

"Rusia s-a adresat acum la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Am propus ca institutul nostru Ehrlich să sprijine Rusia pe această cale, pe care o cere EMA", a spus Merkel.

PEI este responsabil în Germania de admiterea și controlul produselor medicale relevante.

După cum scrie tass.ru, anterior, șeful RFPI, Kirill Dmitriev, a declarat că prima etapă de obținere a autorizației pentru utilizarea vaccinului rusesc "Sputnik V" pe teritoriul Uniunii Europene a fost planificată pentru 19 ianuarie. Potrivit lui, este vorba despre așa-numita consultație științifică. Cererea de autorizație de urgență (EUA, emergency use authorization) a vaccinului "Sputnik V" a fost depusă pe 22 decembrie.

Merkel consideră că va fi posibil de vorbit despre producția și utilizarea în comun a vaccinului rusesc în Uniunea Europeană, după ce preparatul va primi aprobarea din partea Agenției Europene pentru Medicamente.


"Dacă acest vaccin va primi aprobarea EMA, atunci putem vorbi despre producție și utilizare comună", a subliniat ea.

Potrivit ei, pe fundalul pandemiei "trebuie să cooperăm în domeniul umanitar, în ciuda dezacordurilor politice".

Vaccinul "Sputnik V" este înregistrat în Rusia, Belarus, Ungaria, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan.

Pe 22 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va începe procedura de depunere a cererii de înregistrare a "Sputnik V".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?