X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Merkel este îngrijorată de riscurile anulării prea devreme a restricțiilor

24 apr. 2020,, 00:34   Externe
2631 0

Cancelarul german Angela Merkel avertizează că Germania riscă să irosească reușitele pe care le-a obținut în limitarea răspîndirii coronavirusului dacă țara se deschide mult prea repede, relatează CNN.

„Acest rezultat temporar este fragil. Sîntem pe gheață subțire”, a spus Merkel adresîndu-se parlamentului german, joi. Guvernul federal și cele ale statelor au anunțat o serie de măsuri pentru relaxarea unora dintre restricțiile de distanțare socială implementate pentru combaterea COVID-19, inclusiv redeschirea micilor magazine, transmite digi24.ro.

„Sprijin în totalitate deciziile luate de guvernul federal și de guvernele statelor, însă implementarea lor mă îngrijorează. Unele dintre ele par foarte curajoase, poate prea curajoase”, a spus șefa guvernului de la Berlin.

După relaxarea unora dintre restricții, mulți oameni s-au îmbulzit în zonele comerciale în această săptămînă, fapt ce i-a făcut pe virusologii germani să avertizeze asupra abandonării prea timpurii a vigilenței. Merkel a reluat aceste avertismente în discursul său din legislativul german.

Germania a raportat peste 150.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, conform Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor a crescut la 5094, a anunțat Institutul Robert Koch, joi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?