TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Merkel a salutat curajul Iranului

Cancelarul german Angela Merkel a salutat faptul că Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion de linie ucrainean, cerînd o anchetă detaliată cu privire la această catastrofă, transmit AFP şi DPA.

„Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important'', a spus Merkel, aflată într-o vizită la Moscova.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi premierul britanic Boris Johnson, care a apreciat că recunoaşterea de către Teheran a doborîrii accidentale a avionului de pasageri ucrainean constituie un ''important pas înainte''.

„Acum este nevoie de o anchetă internaţională cuprinzătoare, transparentă şi independentă, şi de repatrierea celor decedaţi'', a adăugat Johnson.

Pe de altă parte, şefa executivului german a susţinut ideea deschiderii mai multor puncte de trecere a frontierei Siriei pentru a facilita accesul convoaielor umanitare în regiunea Idlib.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load