Preşedintele stiri: 3610

Melania Trump scoate la licitație pălăria purtată la vizita lui Emmanuel Macron

5 ian. 2022,, 20:30   Război în Ucraina
2526 0

Fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, se pregăteşte să vîndă prin licitaţie o ”Colecţie şef de stat”, care cuprinde o pălărie, o pictură şi o operă de artă digitală (non-fungible token ”NFT”).

Despre aceasta a anunţat marţi cabinetul său, precizînd că la această licitaţie numai criptomoneda Solana va fi acceptată pentru mize, relatează AFP, transmite g4media.ro.

Licitaţia se va desfăşura online între 11 şi 25 ianuarie, cu un preţ de pornire de 250.000 de dolari, echivalentul a circa 1.416 Solana (SOL), mai menţionează pe website-ul său soţia fostului preşedinte Donald Trump.

Această colecţie, explică Melania, este una aniversară pentru prima vizită de stat oficială găzduită de Donald Trump, cînd preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, au fost la Casa Albă în aprilie 2018.

Pălăria scoasă la vînzare este cea purtată de Melania Trump în timpul acelei vizite şi a fost concepută special pentru ea de către stilistul său personal, franco-americanul Hervé Pierre.


Pe lîngă pălăria de culoare albă, vor fi licitate şi o pictură realizată de artistul francez Marc-Antoine Coulon ce o reprezintă tot pe Melania purtînd acea pălărie, precum şi o operă digitală NFT cu aceeaşi pictură.

Jetoanele nefungibile (non-fungible token ”NFT”) sînt certificate de autenticitate asociate unui obiect virtual căruia îi conferă astfel un caracter unic. Aproape necunoscute cu un an în urmă, acestea reprezintă, în opinia unora, noua valoare a pieţei de artă contemporane.

La fel cum a procedat anterior după vînzare picturii ”Melania’s Vision”, soţia lui Donald Trump a anunţat că ”o parte a cîştigului” din noua licitaţie va fi destinată instruirii în sectorul digital pentru copiii instituţionalizaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий