Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Medvedev a numit planul de pace al Italiei pentru Ucraina „proiecte ieftine”

24 mai. 16:00   Război în Ucraina
1931

În prezent, Occidentul a fost cuprins de „mîncărimea creării de „planuri de pace” pentru a rezolva criza din Ucraina, iar propunerile italiene, în special, nu corespund intereselor Rusiei și pot fi considerate „scheme ieftine” și „prostii”, a declarat de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram.

„Occidentul a fost cuprins de „mîncărimea creării de „planuri de pace” pentru a rezolva criza din Ucraina. Și toate ar fi bune și frumoase dacă ar fi vorba de pregătirea unor opțiuni care țin cumva cont de realități. Dar nu, acesta este doar un flux pur de conștiință al grafomanilor europeni”, a scris el.

Politicianul a citat drept exemplu propunerile recente ale Italiei de rezolvare a crizei și a subliniat că planul italian nu prevede interesele principale ale Rusiei. În special, ca răspuns la propunerea de statut neutru și la intrarea Ucrainei în UE, Medvedev a răspuns că „toate acestea sînt o minciună”. El a numit propunerea de autonomie a Donbasului ca parte a acestei țări „prostii evidente” și „schemă ieftină”, iar autonomia Crimeei – ca o insultă la adresa Rusiei.

„Nu are rost să analizăm în continuare. Toate acestea suînt doar o încercare de a ajuta Kievul să păstreze măcar ceva demnitate... Cu toate acestea, Ucraina însăși nu dorește deloc să negocieze. Ei au preferat demult să uite de proiectul de tratat de pace rusesc. Parcă nu ar exista deloc. Se mizează doar pe fluxul de arme și bani din țările occidentale”, a conchis Medvedev.

La rîndul său, secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că Kremlinul nu a văzut încă propunerile Italiei privind o reglementare în Ucraina și speră că acestea vor fi aduse pe canale diplomatice în viitorul apropiat, transmite TASS.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав