COVID-19 în MOLDOVA

Medicii ruși împiedică transferul lui Alexei Navalnîi în Germania

Medicii ruși împiedică transferul lui Alexei Navalnîi în Germania

Medicii din Omsk nu-i dau voie familiei lui Navalnîi să-l transporte pe Aleksei în alt spital sub pretextul că este „netransportabil”. Acest lucru a fost comunicat vineri, 21 august, de către purtătorul de cuvînt al politicianului Kira Iarmîș.

Potrivit ei, un avion medical din Germania urmează să aterizeze la Omsk, cu obiectivul de a-l transporta pe opozantul Alexei Navalnîi, care în prezent este în comă, la Berlin. Anterior medicii nu vorbeau că transportarea lui ar fi interzisă.

„Avionul pentru evacuarea lui Alexei urmează să aterizeze într-o oră. Interdicția de transportare a lui Navalnîi este un atentat la viața lui, comis chiar acum de medici și această guvernare mincinoasă care a interzis-o”, a scris Iarmîș pe Twitter.


La rîndul său directorul Fondului pentru combaterea corupției Ivan Jdanov a declarat că un angajat al poliției l-ar fi informat că în organismului lui Alexei a fost găsit o otravă care este periculoasă nu doar pentru el, dar și pentru cei din jur care trebuie să se afle în costume de protecție. Medicii refuză să spună despre ce fel de substanță ar fi vorba, sub pretextul că este „o anchetă secretă”.

Aleksei Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției din Rusia și un critic constant al președintelui Vladimir Putin, s-a simțit rău în avionul care se deplasa de la Tomsk la Moscova. El a ajuns la spital ieri dimineața în stare de inconștiență, suspiciunea fiind că a fost otrăvit.

Mai tîrziu starea opozantului rus a fost stabilizată, și susținătorii lui au apelat la autoritățile FR, solicitîndu-le transferul lui Navalnîi în Europa. Franța și Germania s-au arătat dispuse să ofere ajutor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load