X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Medicii din Bruxelles vor prescrie vizite la muzeu pentru stresul Covid

6 sep. 2021,, 10:30   Externe
2479 0

Medicii din Bruxelles vor putea prescrie vizite la muzeu ca parte a unui studiu de trei luni menit să reconstruiască sănătatea mintală în contextul pandemiei Covid.

Pacienților tratați pentru stres la spitalul Brugmann, unul dintre cele mai mari din capitala Belgiei, li se vor oferi vizite gratuite la cinci muzee publice din oraș, acoperind subiecte de la modă la canalizare

Rezultatele pilotului vor fi publicate anul viitor, cu intenția ca inițiativa să poată fi lansată în continuare dacă va reuși să atenueze simptomele epuizării și a altor forme de suferință psihiatrică, transmite Noi.md cu referire la e-vaccinarecovid.ro.

Delphine Houba, consilierul responsabil cu cultura de la Bruxelles, a declarat că a fost inspirată de un plan din Quebec, Canada, unde medicii pot prescrie pînă la 50 de vizite de muzeu pe an la pacienți.

În cadrul pilotului de la Bruxelles, vizitele însoțite vor fi prescrise persoanelor și grupurilor de pacienți internați la spitalul Brugmann. “Criza Covid, accentuînd stresul, epuizarea și alte patologii, a confirmat relevanța unui astfel de proiect”, a declarat Houba pentru ziarul belgian L’Echo.


Date din Belgia

Instituțiile implicate vor include muzeele finanțate din fonduri publice de pe Grand Place, Fashion and Lace de pe Rue de la Violette, muzeul Sewer de la gara Midi și garderoba lui Manneken-Pis, aproape de statuia copilului care urinează. Centrul de artă contemporană din Place Sainte-Catherine face parte, de asemenea, din proiect.

Houba a spus că speră că muzeele și colecțiile de artă private își vor oferi serviciile în viitor. „sînt convinsă de capacitatea de solidaritate a tuturor muzeelor ​​belgiene față de publicul vulnerabil pentru a le oferi acces și sprijin gratuit”, a spus ea. „Dar decizia este a lor pe baza rezultatelor experienței noastre pilot.”

Ea a adăugat: „S-a demonstrat că arta poate fi benefică pentru sănătate, atît mentală, cît și fizică”.

Idei similare de prescripție socială, utilizate în special pentru a atenua suferința persoanelor cu demență, au fost testate în Marea Britanie. Un raport al tuturor partidelor grupului parlamentar recomandat în 2017 că trusturile NHS ar trebui să încorporeze artele pe bază de prescripție medicală în planurile lor și că medicii ar trebui să fie educați cu privire la dovezile beneficiilor sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?