Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Medicii au aflat de ce obezitatea afectează memoria

17 ian. 01:30   Război în Ucraina
1661

Activitatea creierului la persoanele cu exces de greutate se înrăutățește treptat datorită faptului că obezitatea sau diabetul duce la slăbirea barierei dintre creier și sistemul sangvin și o accelerare rapidă a proceselor inflamatorii.

Despre aceasta scriu oamenii de știință în Journal of Neuroscience.

În ultimii ani, oamenii de știință găsesc tot mai multe indicii că obezitatea nu numai că sporește sarcina asupra scheletului, contribuie la dezvoltarea problemelor metabolice și este una din cauzele apariției diabetului zaharat, dar afectează negativ și alte părți ale organismului. De exemplu, recent, oamenii de știință din Statele Unite au descoperit că greutatea în exces la femei contribuie la recurența cancerului mamar si, de asemenea, accelerează îmbătrînirea creierului și provoacă alte schimbări în activitatea sa.

Principalul efect vizibil al acestor modificări, așa cum au observat deja medicii și oamenii obișnuiți, este o înrăutățire treptată a memoriei și a acuității mentale la persoanele care suferă de cele mai avansate forme de obezitate și care sînt aproape de dezvoltarea diabetului de tip 2. De ce se întîmplă acest lucru, oamenii de știință nu au putut spune cu siguranță.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав