COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicamentele pentru tuse nu au niciun efect benefic

Medicamentele pentru tuse nu au niciun efect benefic

Nu există nicio dovadă a efectelor pozitive ale administrării siropului pentru tuse persistentă. Conform noului studiu, unul din şapte pacienţi a prezentat efecte secundare negative.

Cercetătorii elveţieni au comparat acest tip de medicamente cu un tratament placebo, însă niciunul dintre ele nu a îmbunătăţit semnificativ vindecarea sau starea de sănătate a pacientului.

Conform Independent, peste 4 miliarde de dolari sînt cheltuiţi, anual, la nivel global pe medicamente ce ameliorează ori tratează tusea. Specialiştii susţin că există puţine cercetări privind efectele medicamentelor de acest tip de pe piaţă.


„Studiul sugerează că, deşi este una dintre cele mai comune cauze ce trimit o persoană la medic nu există un tratament pentru tuse. Avînd în vedere problema medicaţiei în exces, probabil discuţiile cu pacientul ar putea fi cruciale”, au afirmat specialiştii în studiu.

În cadrul studiului, dr. Benjamin Speich şi echipa sa au analizat testele clinice în care pacienţii au fost distribuiţi aleatoriu în două grupuri, unul care a primit sirop de tuse şi al doilea care a primit un medicament placebo. Specialiştii au ales persoane cu o tuse persistentă ce dura de cinci-opt săptămîni. Printre medicamentele testate se numărau inhalatoarele pentru astmatici şi medicamente precum salbutamolul.

„Niciuna dintre opţiunile medicamentoase nu a fost asociată cu beneficii clare”, au scris autorii. Dintre aceştia, 14% au suferit efecte negative precum ameţeală, dureri toracice, dureri de cap sau înrăutăţirea tusei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load