Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Media: Von der Leyen intenționează să candideze pentru un al doilea mandat la șefia CE

18 feb. 16:40   Externe
2103 0

Mîine dimineață, 19 februarie, Ursula von der Leyen își va anunța disponibilitatea de a candida pentru un al doilea mandat la șefia Comisiei Europene, după o convorbire în cadrul prezidiului Uniunii Creștin-Democrate.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la Bild.

După cum scrie publicația, Ursula von der Leyen este așteptată să sosească la Berlin astăzi, 18 februarie, după discursul de la Conferința de Securitate de la Munchen.

Bild adaugă că, dacă totul decurge fără probleme, candidatura lui von der Leyen ar putea fi aprobată oficial pe 7 martie, la congresul Partidului Popular European conservator care va avea loc la București.

Președintele Comisiei Europene este numit în mod oficial de Consiliul European și este aprobat de Parlamentul European, ale cărui alegeri vor avea loc între 6 și 9 iunie 2024. Președintele CE este numit pentru un mandat de cinci ani.


Anterior, presa germană a relatat că der Leyen era considerată unul dintre candidații pentru postul de secretar general al NATO. Ea era pregătită să fie susținută la Washington, dar ideea a fost blocată de cancelarul german Olaf Scholz, care consideră că poziția antirusească a lui der Leyen ar putea cauza "probleme suplimentare" pentru alianță în viitor.

4
0
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?