COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Matvienko: în caz de necesitate, FR este gata să ofere ajutor Moldovei

Matvienko: în caz de necesitate, FR este gata să ofere ajutor Moldovei

Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse (camera superioară a Parlamentului de la Moscova), Valentina Matviyenko, a declarat marţi că Rusia doreşte o soluţie paşnică pentru criza politică din Republica Moldova şi este gata să ofere asistenţă în acest sens dacă va fi necesar, potrivit agenţiei Tass.

"Găsirea unei soluţii paşnice se poate face numai prin intermediul unui dialog între toate forţele politice şi toţi cei care îşi iubesc ţara şi vor pace, stabilitate şi dezvoltare. Rusia, care este preocupată de Moldova şi poporul ei, vrea ca această criză să se termine. Daca putem oferi ajutor, sîntem dispuşi să o facem", a spus Matviyenko.

Potrivit acesteia, atît societatea civilă din Republica Moldova, cît şi autorităţile, caută o soluţie paşnică pentru actuala criză.

"Cu toate că a fost creată o coaliţie parlamentară, iar preşedintele Parlamentului şi premierul au fost aleşi, acei oameni care se consideră stăpînii ţării sînt nemulţumiţi. Asta a dus la confruntări, speculaţii şi la o decizie a Curţii Consituţionale care nu a contribuit cu nimic la rezolvarea acestei situaţii", a mai spus ea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load